Tips till sportlovsresan

-Så slipper du få psykbryt

 

PLANERING

Planera resan noggrant, reser ni med barn så glöm inte planera in pauser. Välj "vackra vägar" istället för att bara köra motorväg. Gör resan till ett äventyr och se den inte som en transportsträcka.

UNDERHÅLLNING

Använd bilens högtalare och spela musik. Det finns ett par olika sätt att ansluta sin mobiltelefon till bilens ljudsystem.

• Trådlöst via bluetooth
• CarPlay/Android Auto du styr från bilens skärm, ansluts med kabel eller trådlöst
• AUX, ljudkabel mellan telefonen och bilen
• FM-sändare du sänder ut musiken på FM som du fångar upp med bilens inbyggda radio (kvalitén är inte lika bra som ovan alternativ)

När du är uppkopplad mot din bil så kan du ladda hem appen Spotify Android -OS-15 för att lyssna på musik. Väljer du deras gratisvariant så får du lyssna på reklam. De har även en betalvariant där du även kan spara din musik offline så du slipper använda din datatrafik på mobilen tjänsten är även reklamfri. Klicka här för förslag på spellista.
Bilsemester 

Vill du lyssna på din lokala radiokanal eller en favorit så finns appen TuneIn Radio Android -OS-15 . Här finns över 100 000 radiokanaler att välja på från hela världen. Tänk på att det går åt mobildata när du strömmar din radio.

För ljudboksfantasten så har ni appen Storytel Android -OS-15 , där får ni testa 14 dagar kostnadsfritt.

Det finns även en mängd olika tjänster för film och annan video. På YouTube hittar ni alla möjliga korta klipp om det mesta, här kan barnen roa sig många timmar. Det finns även renodlade filmtjänster, ex Netflix Android -OS-15 och Viaplay Android -OS-15 . Båda tjänsterna erbjuder dig att testa dem kostnadsfritt under en begränsad tid.

Video tar väldigt mkt datatrafik så glöm inte att köpa till mer data innan ni ger er iväg. En grundregel är cirka 1GB per timme (medium kvalité) per enhet.

Både Netflix och Viaplay ger möjligheten att spara vissa filmer på din enhets minne så du kan spela upp dem i offline läge. Gör barnen delaktiga och låt dem spara ner sina favoriter på enheten.

När ungarna kollar på film så är hörlurar ett måste , med hörlurar som har en "noise cancelling" funktion kan de även ta på dem för att skapa en lugn miljö i bilen om de vill vila. Denna typ av hörlur skapa en "tystnad" som är väldigt behaglig när man har statiskt ljud runt omkring sig.

Bilbingo

Teknik i all ära men denna är en riktig klassiker, ni skapar bingoplattor med vägskyltar. För er som vill spara tid laddar ni upp med priser redan innan. Ett stopp för att inkassera sina vinster och få en välbehövlig paus rekommenderas.

Ladda hem en bingobricka och skriv ut till alla

KÖR SÄKERT MED APPAR

Idag så har alla smartphones inbyggd gps mottagare, du kan då använda dig av en app för att navigera. På Android (Samsung, Huawei, Sony m.fl.) är Google Maps förinstallerat och på iOS (iPhone) kan du använda Apple Kartor. Båda apparna erbjuder guidad navigation.
Du kan även använda en gratis navigations app från Eniro som heter Eniro Navigation Android -OS-15 . Fördelen med denna appen är att du kan spara kartorna offline så du slipper förbruka din data på ditt abonnemang.
Waze Android -OS-15 är en app som är väldigt effektiv på att rapportera när det är köer, den kan även ge dig en alternativ rutt om du önskar det. Du kan själv göra vägarna säkra genom att rapportera in olika typer av faror.

Konsultera gärna din lokala Digitalbutik för säker montering av dina enheter i din bil.

STRÖM

All denna teknik förbrukar ju ström, ska ni åka långt är det säkrast att se till att enheterna har ström.

• Billaddare
• Bärbart batteri (Powerbank)

Powerbanken kan du bära med dig och ladda när du rör på dig. Perfekt för dig som har barn som alltid glömmer att ladda.
Är ni flera som behöver ladda samtidigt behöver du en powerbank med högre kapacitet och även med fler uttag.

Tänk på att köpa laddare och batterier som klarar din belastning. Extra viktigt om enheten förbrukar mkt ström ex navigering.

KOMFORT

Gör resan behaglig, glöm inte att ta av er ytterkläderna om ni ska åka långt. Sitter en kvar med ytterkläderna på så kan ni behöva korrigera er AC ofta.
Glöm inte bort de allra minsta, sitter de i en framåtvänd bilstol kan det vara skönt för dem att vila benen. Istället för att de ska hänga fritt så bygger ni upp från golvet så de kan vila fötterna och avlasta benen.
Solskydd på fönstren gör resan behaglig om det är sol som irriterar.

Vi delar gärna med oss av fler tips, Motormännen har skrivit en liknande guide som ni kan ta del av också. Allt för en säker och skön bilresa!

Förklaring till ikonerna

Android -OS-25Ladda hem Android version av app

Ladda hem iOS version av app

 

 

Icon pack by Icons8

digitalbutikerna.se» Till toppen på sidan